Luchthavenontwikkeling

Het aantal passagiers neemt wereldwijd snel toe. Luchthavenplanning is essentieel om aan de vraag te voldoen. Wij helpen luchthavens een basis te creëren om te groeien en te ontwikkelen, de korte- en langetermijnstrategie te definiëren en gestelde doelen te bereiken.

Welke richting wilt u op gaan? Wij helpen graag bij het oplossen van capaciteitsbeperkingen zowel airside als landside. Het bepalen van de verkeersprognose is één aspect, maar hoe aan deze verwachte vraag te voldoen is een tweede.

Luchthavenuitbreiding houdt zich bezig met het bepalen van het landgebruik op een strategisch niveau. Het optimaliseren van passagiersaantallen is belangrijk, maar dat geldt ook voor het serviceniveau. Het vinden van de juiste balans is essentieel. Uiteindelijk bepalen de luchtvaartmaatschappijen en passagiers of uw luchthaven voldoet aan de verwachtingen.

Serviceverbetering omvat onder andere het optimaliseren van terminal- en baancapaciteit. Daarnaast is de infrastructuur die toegang biedt tot de luchthaven minstens zo belangrijk. De reis begint immers al daar!

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op! Tel: +31 (0)85 – 00 711 00 Mail: info@airinfra.eu

Key services

Masterplanning is essentieel voor de langetermijnvisie van een luchthaven. Strategisch plannen is de basis voor het realiseren van luchthavenontwikkeling. Het belicht toekomstige capaciteitsbeperkingen; voorgestelde ruimtelijke planning; de milieu- en sociaaleconomische gevolgen van luchthavenuitbreiding en de haalbaarheid van de luchthavenontwikkeling. We begrijpen de behoefte voor masterplanning en hebben de nodige tools om u te helpen bij het realiseren van realistische en haalbare oplossingen!

Ruimtelijke ordening wordt steeds belangrijker voor de luchthavens van vandaag. Ten eerste om de ruimtelijke planning voor operaties op de luchthaven te verzekeren en te optimaliseren. Ten tweede om de impact op de omgeving te minimaliseren. Een combinatie van milieubewustheid en operationeel begrip is essentieel voor de weg naar succes.

Het maximaliseren van de airside capaciteit (inclusief start- en landingsbanen, taxibanen en platforms) en landside capaciteit (terminal, parking en toegang tot luchthaven) is van groot belang. Gezien het toenemende belang van service, is het serviceniveau daarnaast essentieel voor het succes van een luchthaven. Het vinden van de balans tussen logistieke uitmuntendheid en het gevraagde serviceniveau is voor ons hoofdzaak.

Verkeersprognoses vormen de basis van elke fase gedurende de ontwikkeling van een luchthaven. Prognoses zijn de sleutel tot het definiëren van toekomstige capaciteitseisen voor zowel airside als landside. Piek- en jaarprognoses belichten criteria voor faciliteits- en financiële planning en zijn nodig om toekomstige vereisten te bepalen.

Baanoperaties hebben een aanzienlijke impact op de capaciteit van vliegtuigbewegingen op een luchthaven, waarbij ze worden beperkt door geluids- en/of veiligheidsrestricties. Zodoende wordt onderzoek naar maximalisatie van de capaciteit versus het minimaliseren van de milieu-impact steeds belangrijker. Wij helpen u bij het vinden van de juiste balans!

Het doel van een haalbaarheidsstudie is om potentiële kansen en ontwikkelingsprojecten te evalueren met betrekking tot het verbeteren van de luchthaven. Dit kan zijn om de bedrijfskosten te verlagen of om de luchthaven efficiënter te maken. We hebben ervaring opgedaan in meerdere haalbaarheidsstudies aangaande luchthavencapaciteit. Met onze expertise kunnen wij u helpen met deze vragen.