Duurzame luchthaven

Als reactie op het toenemende bewustzijn van de samenleving dat (fossiele) bronnen eindig zijn en dat ons klimaat verandert, heeft de luchtvaartsector erkend dat zij actie moet ondernemen om de gevolgen voor het milieu te verminderen en daarmee te verduurzamen.

Als gevolg hiervan wordt een duurzame manier om een luchthaven te exploiteren steeds belangrijker. Daarom ondersteunen wij samen met ingenieursbureau Arcadis luchthavens op weg naar een duurzame toekomst.

Luchthavens hebben hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen en er zijn veel manieren om die te bereiken. Wij kunnen helpen de CO2-footprint van de luchthaven te verkleinen door de strategie van de luchthaven te ontwikkelen, terwijl tegelijkertijd relevante kosten worden bespaard en milieueffecten worden verminderd.

Door de bedrijfsprocessen van de luchthaven te begrijpen en onze werkervaring te gebruiken, zullen we een unieke, evenwichtige aanpak helpen vinden tussen het optimaliseren van de capaciteit van de luchthaven en het minimaliseren van de milieu-impact van de luchthaven.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op! Tel: +31 (0)85 – 00 711 00 Mail: info@airinfra.eu

Key services

De CO2-uitstoot van de luchthaven wordt geanalyseerd door de footprint te berekenen. De resultaten worden gebruikt om de huidige impact van de luchthaven op het milieu te bepalen. Op deze manier kunnen we samen met de luchthaven een energiebesparingsplan ontwikkelen en prioritaire gebieden voor CO2-reductie identificeren.

We ondersteunen luchthavens die de certificeringsniveaus van het ACI Airport Carbon Accreditation Program willen bereiken: in kaart brengen, reduceren, optimalisatie en neutraliteit van de CO2-uitstoot van de luchthaven. Samen met de luchthaven is ons doel om de emissieprestaties op een kosteneffectieve manier te verbeteren.

Luchthavens hebben niet alleen een wereldwijde impact, maar ze hebben ook een lokale impact op het milieu en het sociale en economische leven van de omliggende gemeenschappen. Wij bieden ondersteuning bij de ontwikkeling van een duurzaamheidsplan dat zich richt op het beschermen van de kwaliteit van leven voor de gemeenschappen rondom de luchthaven.

Het verminderen van de milieu-impact houdt in dat op een efficiënte manier energievoorzieningen worden gebruikt, zoals het verminderen van het elektriciteitsverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Wij ondersteunen luchthavens bij de ontwikkeling van een energie-efficiëntieplan.